Smolders Schoenen

Logo Van der Steen Schoenen Vught

Welkom bij Van der Steen Schoenen

Van der Steen Schoenen heeft een nieuw gezicht! Na meer dan veertig jaar met hart en ziel een prachtige schoenenwinkel te hebben gerund in het centrum van Vught hebben Jules en Mientje Van der Steen op 13 februari 2016 de sleutel overgedragen aan een jonge generatie ondernemers die reeds hun sporen hebben verdiend in de schoenenbranche: Monique en Alexander Houtsma van Smolders Schoenen. Van der Steen schoenen zal de vijfde vestiging worden van de Smolder Schoenen groep en zal blijven opereren onder zijn eigen naam, met de vertrouwde service, en een kwaliteitsassortiment damesschoenen, herenschoenen en kinderschoenen.  

De bezoekers van de www.vandersteenschoenen.nl website worden doorgestuurd naar www.smoldersschoenen.nl. Alle schoenen die u hier online ziet zijn verkrijgbaar in de Van der Steen winkel in Vught. U kunt ze eenvoudig online bestellen. Wilt u de schoenen vooraf passen in de winkel in Vught? Bel dan even naar de winkel (073 - 65 61 541) zodat we de gewenste maat klaar kunnen zetten. 

De vertrouwde service en kwaliteitsschoenen

Van der Steen Schoenen is een gevestigde naam in Vught en omstreken. Monique en Alexander Houtsma houden de naam en de service in ere. "We zetten de strategie van de familie Van der Steen voort. Door de overname kunnen we de klanten in Vught en omstreken de voordelen bieden van een ruim assortiment kwaliteitsmerken, een grotere voorraad schoenen en een online winkel." Aldus Alexander Houtsma. "De winkel heeft een nieuw interieur gekregen en een andere eigenaar, maar in de basis is er niet veel veranderd. Ook het vaste team van Van der Steen blijft u in de toekomst graag van dienst zijn."

Het adres voor kwaliteitsschoenen

Dames-, heren- en kinderschoenen

Vertrouwde service en vakkennis

Online bestellen uit het hele assortiment

Uw schoenen niet op voorraad? We halen ze uit een andere vestiging

De Van der Steen klantenkaart blijft gewoon geldig

Laarzen innemen - uitleggen, géén probleem.

Niet goed geld terug, ook tijdens de uitverkoop*

*met bon, in de originele doos en ongedragen.

Van der Steen Schoenen heeft een nieuw gezicht

Van der Steen Schoenen is de vijfde schoenenwinkel die Monique en Alexander beheren onder de vlag van Smolders Schoenen. De andere schoenenwinkels zijn gevestigd in Oisterwijk, 's Hertogenbosch, Veldhoven en in Grave. Door vakkennis, een persoonlijke service, een breed assortiment kwaliteitsschoenen, vijf regionale winkels en een online winkel hebben zij een gestage groei in een concurerende schoenenmarkt weten te realiseren. 

De liefde voor het vak is hun met de schoenlepel ingegoten. Zij zijn de derde generatie aan het roer van Smolders Schoenen dat meer dan 70 jaar geleden is opgericht door dhr. S. Smolders. Hij runde een schoenmakerij en verkocht schoenen op de markt. Door de jaren heen heeft de familie een aantal winkels in de regio Brabant opgebouwd en overgenomen.

De vernieuwde Van Der Steen winkel

Op 13 februari 2016 hebben Jules en Mientje Van der Steen afscheid genomen en is de winkel twee weken dicht gegaan. In die twee weken is de winkel in een nieuw jasje gestoken. Het interieur is aangepast, er zijn nieuwe merken toegevoegd aan het assortiment en de winkel is opgefrist. Op vrijdag 26 januari 2016 gaat de vernieuwde Van der Steen winkel feestelijk open. We hopen u allen te begroeten aan de Heuvel 1 in Vught.


Van der Steen Schoenen Vught

Collectie van Dames- heren- en kinderschoenen

Heuvel 1
5261 EE Vught

Tel: 073 - 656 15 41

Kijk rond in onze winkel

Openingstijden

Maandag13:00 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 20:00
Zaterdag09:30 - 17:00
Van der Steen Schoenen
 

Het afscheid van de Jules en Mientje Van der Steen

Bron: het Klaverblad

‘In 40 jaar nooit een dag met tegenzin naar de zaak gegaan’

De zaak wordt nu op een voortreffelijke wijze door vakmensen overgenomen”, zegt Jules van der Steen (66) die samen met echtgenote Mientje meer dan veertig jaar de scepter zwaaide in de Vughtse schoenwinkel. Van der Steen Schoenen startte in 1954 met een winkel aan het Marktveld waar Diny van der Steen de schoenlepel hanteerde. Echtgenoot Wim was een gerespecteerd vertegenwoordiger in de schoenenbranche en reisde jarenlang met zijn schoenen door het land waar hij de gehele westkust van Nederland van Vlissingen tot Texel bevoorraadde.

In 1966 kreeg de schoenenzaak een vervolg aan de Theresialaan waar in 1972 Jules en Mientje van der Steen instapten en de zaak overnamen. Vijftien jaar werd daar geijverd in de serre om up-to-date te blijven in de zich sterk ontwikkelende schoenenwereld. Nadat de gemeente aangaf dat de Theresialaan een gewone woonwijk moest worden, koos Van der Steen voor de Marktveldpassage in Vught- Centrum. Een nieuwe uitdaging met veel meer etalageruimte en een groot magazijn aan de overkant van de straat. Jules van der Steen: “Dagelijks heel hard werken, cursussen volgen en op het hoogste niveau inkopen.” Gaandeweg de rit in schoenenland presenteerde Van der Steen zich steeds dominanter en vergaarde faam in Vught en omgeving. De verhuizing naar Heuvel 1 in het epicentrum van Vught werd in 2000 de grootste stap naar een zaak van importantie, Van der Steen Schoenen werd een begrip in Vught.

Voorop lopen en bijblijven

“We hebben in die veertig jaar een revolutionaire verandering meegemaakt in de schoenenhandel. Het was bij aanvang een kleine wereld. Het buitenland bestond niet. Het was de Langstraat waar de leerindustrie en de schoenenfabricage floreerden. Hollandse merken, met weinig varianten maar wel heel degelijk, met keiharde zolen en weinig modieus. Merken kwamen en gingen en we kenden ze allemaal. Vooral de kinderschoenen hebben zich de laatste decennia in uiterst positieve zin ontwikkeld tot een heerlijk verkoopproduct: kleurrijk, creatief, soepel en volledig aangepast aan de kindervoet. Wij zijn er in gespecialiseerd en zelfs toonaangevend.” Van der Steen Schoenen liep ook altijd voorop als het om noviteiten ging. Het was de eerste Vughtse zaak waar de klant kon betalen via het pinapparaat en werd als diepte-investering, voor een kapitaal, het eerste digitale meetapparaat aangeschaft. Ook liep het bedrijf in de schoenenbranche voorop met de eerste website. In 2008 startte zoon Willem en wederhelft Marjolein met Gigagaaf.nl een webshop, die er prat op gaat alle kinderschoenen te kunnen leveren en tevens stoelt op de jarenlange ervaring van de ouders. Jules van der Steen: “In deze branche is het zaak bij te blijven en liefst voorop te lopen. Alles veranderde. Moeders, geen vaders, bepaalden vroeger wat voor schoen gekocht werd. Nu zijn dit al vanaf een jaar of vier de kinderen die dat doen. Ze kunnen ook kiezen uit een zeer uitgebreid assortiment. Wij gingen ook mee met de vraag en het verlangen naar schoenen met een reputatie.”

Deskundig en honkvast personeel

Van der Steen: “Dat we zo goed aangeschreven staan bij de klant was uiteraard alleen mogelijk met deskundig en top opgeleid personeel. Ook medewerkers die zeer honkvast waren. Wilma Munster werkt dit jaar 25 jaar voor ons en Jacintha van Berkel al 20 jaar. Ze kennen de klanten en die kennen hen en weten van hun betrokkenheid. Dat onze dochter Meintje, ook al 14 jaar een vaste kracht, de doorstart gewoon meemaakt is voor ons ook een positief element. Verder zijn we gelukkig met de opvolging door Alexander en Monique Houtsma van de firma Smolders omdat deze onze strategie onderschrijven en op die leest verder willen gaan.” Het is voor de grondleggers van Van der Steen Schoenen na deze week echter voorbij. Na een arbeidzaam leven is het zaterdag de laatste keer dat ze de deuren openen en uitverkoop houden. Jules: “Dat zullen we gaan missen; de dagelijkse gang naar de zaak, de omgang met mensen en het bijblijven in een branche die werkelijk fascinerend is. Als we vijftien jaar jonger waren geweest, hadden we er graag nog een lange tijd onderdeel van willen uitmaken. We laten echter een zaak achter met een reputatie in een Vughts centrum dat een metamorfose heeft ondergaan en waar volop kansen zijn voor ondernemers. Het is een feit dat 76% van de bevolking nog steeds hecht aan echt winkelen maar zorg dan voor een uitnodigende omgeving en een winkel waar de mensen graag komen.”

Afscheid

Op zaterdag 13 februari van 13.00 tot 16.00 uur kunnen klanten, vrienden en geïnteresseerden in de zaak aan Heuvel 1 afscheid nemen van Jules en Mientje van der Steen. Ook het voltallig personeel zal tijdens de laatste verkoopmiddag aanwezig zijn.

“ Smolders Schoenen volgt de laatste trends op de voet, heren- dames- en kinderschoenen. U vindt dan ook altijd de nieuwste schoenen in onze winkels, van comfort tot modieus van klein naar groot. Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen of onze acties, volg ons dan op Social media. ”

Nieuwsbrief